BiH

Brisel

Turković sa Borrellom: EU ostaje ključni partner BiH u borbi protiv pandemije

11/03/2021

Turković i Borrell su razgovarali i o ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, te drugim važnim pitanjima u BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, sinoć je u Briselu razgovarala sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije (EU), Josepom Borrellom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na sastanku je razgovarano o COVAX mehanizmu i problemima koji su nastali u BiH kada je u pitanju nabavka vakcina, te o migrantskoj krizi u BiH koja je uglavnom pogodila dva kantona u našoj zemlji”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Turković i Borrell su razgovarali i o ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, te drugim važnim pitanjima u BiH.

“Na sastanku je istaknuto da Evropska unija ostaje ključni partner BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, ali i napretku naše zemlje ka ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza”, navodi se u saopštenju.

Bisera Turković boravi u dvodnevnoj posjeti Briselu, gdje tokom susreta sa brojnim evropskim zvaničnicima razgovara o mogućnostima rješavanja problema s kojima se suočava BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.