Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"hitna provjera"

Tužilaštvo formiralo predmet zbog šokantnih fotografija iz Zavoda Pazarić

tuzilastvo

Ispred sjedišta Vlade Federacije BiH danas se okupilo nekoliko stotina građana tražeći da federalna Vlada hitno reaguje na dešavanja u Zavodu Pazarić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet zbog šokantnih fotografija o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, prenosi Srna.

“Obavještavamo vas da je formiran predmet i da će hitno biti provjereni navodi u vezi sa objavljenim fotografijama”, naveli su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na fotografijama i video-snimcima koji su dostavljeni medijima vide se djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i cijelu noć, te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Šokantne detalje o tretmanu štićenika, posebno djece u ovom zavodu, iznijela je na jučerašnjoj konferenciji za novinare poslanica Naše stranke u federalnom Parlamentu Sabina Ćudić.

Ispred sjedišta Vlade Federacije BiH danas se okupilo nekoliko stotina građana tražeći da federalna Vlada hitno reaguje na dešavanja u Zavodu Pazarić.