Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči današnjih protesta

Tužilaštvo KS: Vještačenja u predmetu Džene Gadžun nisu završena

tuzilastvo ks (1)
Tužilaštvo KS

Inače, zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija

Uoči današnjih protesta zbog nerasvjetljene smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Tužilaštva KS kažu da tužiteljski tim koji je hitno formiran intenzivno i prioriretno postupa u predmetu.

“Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljnje radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja”, rekla je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić, prenosi Klix.ba.

Inače, zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija.

Podsjetimo, u Sarajevu će danas biti održani protesti pod nazivom “Pravda za Dženu” zbog nerasvjetljene smrti dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu i preminula na KCUS-u 14. novembra 2021. godine.

Organizatori su pozvali građane da im se pridruže danas u 14 sati ispred BBI Centra odakle će prošetati do Tužilaštva KS, gdje će predati zahtjeve.