Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezvanično

Tužilaštvo u Beogradu traži pritvor za Edina Vranja

edin-vranj

Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije, uhapsila je protekle subote policija Srbije kod Priboja na graničnom prijelazu Uvac

Prema nepotvrđenim informacijama, Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu traži određivanje pritvora za Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije.

O prijedlogu Tužilaštva odlučuje sud.

Jesenka Rešidović koja je zajedno sa Sabinom Hota Ćatović punomoćnica Edina Vranja izjavila je Feni da Vranja u Beogradu zastupa advokat Boris Zorko.

Kad je riječ o očitovanju Suda, ona pojašnjava generalno da je u ovakvim slučajevima zastupljena hitnost u postupanju.

Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije, uhapsila je protekle subote policija Srbije kod Priboja na graničnom prijelazu Uvac pod sumnjom da je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti na području Goražda tokom proteklog rata u BiH.

Zbog ovog slučaja je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozvala u međuvremenu na hitne konsultacije bh. ambasadoricu u Srbiji Aidu Smajić, zbog čega je ambasadorica doputovala u Bosnu i Hercegovinu.