Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Burno na sjednici VSTV-a

Tužiteljica Biljana Simeunović poručila Milanu Tegeltiji: Niko nije nezamjenjiv

sjednica-vstv

Predlažem da date ostavku na funkciju člana Vijeća, ali i predsjednika. Ukoliko ne, predlažem da Vijeće danas prema Zakonu o VSTV-u smijeni Milana Tegeltiju, kazala je Simeunović

Aktuelna tužiteljica Tužilaštva BiH Biljana Simeunović na vanrednoj sjednici VSTV-a na kojoj se raspravlja o spornom audiosnimku čiji je akter predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija kazala je da su joj poznata dodatna sporna imenovanja-imenovanje Željke Radović i imenovanje glavnog tužioca u Bijeljini.

Piše: A. Dučić

-Ja sam imala saznanja da je predsjednik Tegeltija obećao glavnom tužiocu da će ostati na toj funkciji – rekla je ona.

Ona kaže kako smatra da “rad VSTV-a nije dovoljno javan i transparentan” “Afere vezane za Vijeće se u Vašem mandate nižu jedna za drugom”, kazala je Simeunović u svom obraćanju.

“Niko nije nezamjenjiv i ja radi zaštite integriteta Vijeća i vraćanja integriteta, predlažem da date ostavku na funkciju člana Vijeća, ali i predsjednika. Ukoliko ne, predlažem da Vijeće danas prema Zakonu o VSTV-u smijeni Milana Tegeltiju”, kazala je Simeunović.

Podsjetimo i zamjenica glavne tužiteljice Kantona Sarajevo Berina Alihodžić tražila je danas na sjednici VSTV-a ostavku Tegeltije.