Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla dobila novi parking (FOTO)

111001539sk

Novoizgrađeno parkiralište “Gradina 2”, kapaciteta 80 parkirnih mjesta, smješteno na platou kod glavnog ulaza u UKC Tuzla, danas je zvanično pušteno u rad.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović čestitao je uposlenicima i menadžmentu JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla na obavljenom poslu i najavio proširenje kapaciteta saobraćaja u mirovanju na lokaciji oko UKC-a.

– Pored do sada izgrađenih 113, u planu je novih tridesetak parkirnih mjesta, a u dogovoru sa UKC Tuzla i TK naredna faza projekta jeste maksimalna zaštita staza za pješake (trotoara) od automobila koji se parkiraju pored saobraćajnica. Završna faza izgradnje parking mjesta na lokaciji oko UKC-a Tuzla, bila bi izgradnja kolektivne garaže. Time bi definitivno bio riješen problem saobraćaja u mirovanju, kretanja i sigurnosti pješaka na ovoj lokaciji, a taj model primijenili bi i na drugim lokacijama u gradu, tamo gdje postoji potreba – istakao je Imamović.

Direktor JKP SiK Tuzla Goran Jurak, govoreći o izgradnji etažne garaže navodi da je cilj napraviti objekat koji bi se sastojao od postojećeg platoa plus dodatne dvije etaže.

– Izgradnjom etažne garaže u potpunosti bi riješili problem parking prostora oko UKC-a Tuzla. Prema informacijama koje smo dobili od izvođača radova predviđeni rok za izvođenje radova je do 45 dana. Međutim ovo su stvari koje ne zavise direktno od Grada Tuzla niti od JKP SiK Tuzla, tako da danas ne bi bili u mogućnosti dati rok kada bi mogli započeti sa radovima. Ali naša želja je da u toku naredne godine završimo i taj projekat – kazao je Jurak.

Prema riječima direktora preduzeća JKP SiK Tuzla, ovaj projekat bi koštao oko 600 hiljada KM, a sredstva bi bila obezbijeđena od vlastite dobiti koju ostvaruje ovo preduzeće, saopćeno je iz Grada Tuzla.

111001540sk 111001538sk