Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas oblačno sa slabom kišom

spica-kisa

U Bosni i sjevernim dijelovima Hercegovine jutros je oblačno, lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je vedro.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini će biti sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana i u Hercegovini se očekuje naoblačenje i lokalni pljuskovi poslije podne i u večernjim satima.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U Sarajevu će danas biti oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Goražde 9, Kupres i Ivan-sedlo 10, Sarajevo i Sokolac 11, Bugojno 12, Bihać, Jajce, Sanski Most i Zenica 13, Banja Luka, Drvar, Livno, Prijedor i Tuzla 14, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 15, Neum i Trebinje 18 i Mostar 21.