Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U BiH još danas sunčano, u večernjim satima promjena vremena

jesen-vremenska-prognoza-vrijeme-zenica-AA (3)

U utorak prijepodne očekuje se oblačno vrijeme sa prolaznom kišom u jutarnjim satima

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno vedro prijepodne, po kotlinama u Bosni sa maglom ili niskom naoblakom. U drugoj polovini dana očekuje se postepeno naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti kišu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima povremeno jaki udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme veći dio dana. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U utorak prijepodne očekuje se oblačno vrijeme sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prijepodne i sredinom dana povremeno u Bosni će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U srijedu novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.