Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koordinaciono tijelo BiH

U BiH na desetine ljudi krši rješenja o izolaciji zbog koronavirusa

mup tk korona

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje dostavilo je dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim u cilju sprečavanja širenja koronavirusa

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje dostavilo je dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prema kojem je vidljivo da na desetine osoba u BiH ne poštuju mjere izolacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Podaci do 15 sati pokazuju kako je u Kantonu Sarajevo izdato 580 rješenja o izolaciji, a da ih tri osobe nisu poštovale.

U Unsko-sanskom kantonu 1.534 lica su u samoizolaciji, a kontrolom 382 lica utvrđeno je da se šet lica ne pridržava rješenja. Izdata je jedna krivična prijava.

U Posavskom kantonu 278 osoba je u kućnoj izolaciji. Evidentirano je 67 ulazaka stranih državljana od toga četiri osobe su u izolaciji.

U Tuzlanskom kantonu izvršeno je 707 kontrola, a u kućnoj izolaciji je 4.314 osoba. Utvrđeno je da se 653 osobe pridržavaju kućne izolacije, dok se 48 ne pridržava.

U Zeničko-dobojskom kantonu 599 lica je pod nadzorom Federalne uprave za inspekcijske poslove. Izdat je jedan prekršajni nalog.

U Bosansko-podrinjskom kantonu izdato je 46 rješenja, od toga 27 po kantonalnom rješenju, a 19 po federalnom.

U Srednjobosanskom kantonu izdato je 1.145 rješenja kantonalne inspekcije, a 447 federalne inspekcije. Evidentirana su 33 kršenja mjere izloacije. Četiri osobe su napustile izolaciju, u 15 slučajeva riječ je o vozačima kamiona, četiri slučaja nisu pronađena na adresi, četiri su napustila mjesto uz dozvolu, a šest osoba nije imalo obrazloženje.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu izdato je 813 rješenja, od toga 253 rješenja FUZIP BiH. Čak 32 osobe su prekršile mjere izolacije.

U Zapadno-hercegovačkom kantonu izdata su dva rješenja, a u Kantonu 10 izdata su 153.