Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH narednih dana oblačno, ponegdje moguće padavine

kisa – vremenska – kisobran – db

Dnevna temperatura danas kretat će se oko 10 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od šest do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu u nižim dijelovima grada magla ili sumaglica, a u višim sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 10 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjeveroistočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od tri do osam na jugu do 11, a najviša dnevna od 10 do 17 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Krajem dana, padavine se očekuju i u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima. U planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od šest do 11, a najviša dnevna od osam do 15 stepeni.

U četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu do 12 stepeni.