Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

vrijeme kisa (1)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim i sjevernim područjima. Očekivana količina padavina iznosit će od 10 do 20, a u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim djelovima do 30, a lokalno i više od 30 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Tokom dana, padavine će u Bosni oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar u Bosni bit će umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 6 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 9 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme s kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Jajce 37, Mrkonjić-Grad 23, Bijeljina i Doboj, Ivan-sedlo, Kupres, Tuzla i Zvornik 20, Sanski Most i Sarajevo 15, Drvar 14, Srebrenica 13, Banja Luka i Gradačac 12, Sokolac i Zenica 10, Bosanski Novi, Mostar i Rudo 9, Livno, Nevesinje i Prijedor 8, Bihać i Višegrad 7, Bjelašnica, Bugojno i Gacko 6, Foča 5, Goražde 4, Han Pijesak 2, Bosanska Gradiška i Čapljina 1 stupanj

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 5, Bihać i Gradačac 6, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, upres i Sarajevo 7, Bijeljina, Doboj, Goražde, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik 8, Livno 10, Mostar 11, Trebinje 14, Neum, Stolac i Čapljina 15 stepeni.