Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra pretežno oblačno

oblacno(15)

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi. Najizgledniji su u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne te rijetko u Hercegovini. Padavine se ne očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jače naoblačenje sa zapada će usloviti više padavina u noći na srijedu. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 8 i 13, a na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 10, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan-sedlo i Kupres 12, Livno 14, Drvar 16, Bugojno, Jajce, Mostar, Neum, Sarajevo i Stolac 18, Bihać i Zenica 19, Sanski Most i Srebrenica 20, Tuzla 21, Gradačac i Prijedor 22 i Bijeljina i Doboj 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.