vremenska prognoza

U BiH za vikend oblačno vrijeme s kišom

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH najavljuju da će u noći na petak sa zapada doći novo naoblačenje

U Bosni i Hercegovini danas će tokom dana postepeno doći do smanjenja oblačnosti, a poneki lokalni pljusak je moguć u jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH najavljuju da će u noći na petak sa zapada doći novo naoblačenje.

Vjetar danas slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni Celzijusovih.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, rijetko je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine prijepodne na području Krajine i poslijepodne u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine oblačno prijepodne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Lokalno slaba kiša ili pljusak prijepodne u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusova.