U Bijeljini održan “Sabor podrške” osumnjičenom Slobodanu Pavloviću

bijeljina-sabor-podrske-pavlovicu

U Bijeljini je danas održan „Sabor podrške“ vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću, koji se, zajedno s još tri službenika te banke sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi s poslovanjem Pavlović banke.

Organizatori ovog skupa su mjesne zajednice Popovi u Republici Srpskoj i Badovinci u Srbiji, koje spaja Pavlovića most čiju izgradnju je finansirao Slobodan Pavlović.

Saboru je prisustvovao i predsjednik RS-a Milorad Dodik, čiji je kredit iz 2007.godine u Pavlović banci predmet istrage.

Uz mještane, bili su, između ostaloh, prisutni i poslanici SNSD-a iz Semberije, a rečeno je da je Slobodan Pavlović „veliki dobrotvor, čestit i pošten čovjek, koji je uložio ogroman kapital, gradio i pomogao Srbima s obje strane Drine“.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je ranije u izjavi novinarima u Bijeljini ustvrdio „da se pokazalo da je hapšenje vlasnika i zaoslenih u Pavlović banci politički motivisana priča koja je bila usmjerena na to da se uruši ta bankarska institucija“.

Tvrdi da tu privatnu banku sada treba „ojačati“, te pozvao ljude da je podrže.

-Neka je sramota onih koji su pokretali ove procese znajući da mogu da ugroze banku… SDS je bezrazložno, motivisan mržnjom, preko svog predsjednika Mladena Bosića predao tu prijavu, očigledno bez osnova. Šteta je nesumnjiva, ali će se kasnije vjerovatno morati suočavati s posljedicama, ustvrdio je Dodik navodeći da će i banka tražiti obeštećenje od SDS-a zbog prijave koju su podnijeli Tužilaštvu BiH.

Navodi da postoji ugovor o njegovom reditu u toj banci i da nema ništa spekulativno u tom slučaju.

Troje ranije uhapšenih službnika Pavlović banke se, nakon odluke Suda BiH nalazi u kućnom pritvoru, dok je Slobodan Pavlović u bijeljinskoj bolnici.

Njegov advokat Miodrag Stojanović je naveo da je Pavlovićevo zdravstveno stanje stabilno, a da ljekari smatraju da mu je potreban bolnički tretman i nadzor, zbog čega i on nije u kućnom pritvoru.

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević uhapšeni su 11. februara po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi s poslovanjem te banke.