služena sveta misa

U Bugojnu obavljen posljednji ispraćaj četvorice hrvatskih logoraša

Hrvatski-logorasi-Bugojno-sahrana (1)

Tijela Ante Markulje, Dragana Miličevića i Franje Jezildžića pokopana su danas u zajedničkoj grobnici u Bugojnu, a tijelo Zorana Galića bit će, po želji porodice, pokopano dan poslije u Mostaru

Posljednji ispraćaj četvorice bugojanskih logoraša, čiji su posmrtni ostaci pronađeni nakon 27 godina u decembru prošle godine, upriličen je danas u Bugojnu u prisustvu članova porodica, predstavnika udruženja logoraša i vlasti te predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića i ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Riječ je o ispraćaju Zorana Galića, Dragana Miličevića, Ante Markulje i Franje Jezildžića, četvorice iz grupe od 19 hrvatskih logoraša koje su odveli pripadnici Armije RBiH.

Tijela Ante Markulje, Dragana Miličevića i Franje Jezildžića pokopana su danas u zajedničkoj grobnici u Bugojnu, a tijelo Zorana Galića bit će, po želji porodice, pokopano dan poslije u Mostaru.

Na Spomen-obilježju na gradskom katoličkom groblju danas su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, zarobljene i nestale Hrvate Bugojna te obilježena 27. godišnjica razmjene bugojanskih logoraša.

Za žrtve je služena sveta misa u crkvi sv. Ante Padovanskog.