Velika materijalna šteta

U hotelu na Vlašiću buknuo požar, oglasio se menadžment

hotel pahuljica pozar vlasic travnik-info

Požar koji je zahvatio dio hotela “Pahuljica” napravio je izuzetnu materijalnu štetu ali što je najbitnije – nije bilo povrijeđenih i ugroženih gostiju ili uposlenika, saopćeno je

Nakon požara koji je sinoć buknuo na Vlašiću pričinjena je velika materijalna šteta na hotelu Pahuljica. Tim povodom oglasio se menadžment ovog hotela.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Dragi naši gosti, prijatelji i partneri Hotela Pahuljica, te svi koji ste bili uz nas, nemili događaj koji se odvijao u noći devetog na deseti mart, požar koji je zahvatio dio hotela, napravio je izuzetnu materijalnu štetu ali što je najbitnije – nije bilo povrijeđenih i ugroženih gostiju ili uposlenika.

Odmah po prijavi o požaru upućena je policijska patrola te dvije vatrogasne ekipe koje su bile angažovane na gašenju požara uz naše hrabre radnike i kolege.

Posebno se želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u akciji gašenja, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Turbe i Bruneji, mještanima sa područja MZ Šišava, Mudrike i Vitovlje, te naravno i našim radnicima.

Želimo se zahvaliti Općinskoj upravi Travnik, načelniku Kenanu Dautoviću, te svim instucijama iz Travnika i Srednjobosanskog Kantona, koji su bili podrškom uz nas sinoć.

Uprava Hotela Pahuljica, i pored značajne štete i snažnih emocija koje su obuzele čitav kolektiv, ima namjeru započeti u najkraćem roku restauraciju i saniranje nastale štete, kako bi Hotel opet zasijao za svoje goste u još ljepšem izdanju”, poručili su.

Prijetila katastrofa?!

Sekretar Vatrogasne jedinice Travnik Indir Melić kazao je da su, po izlasku na teren, od radnika hotela saznali da se pored hotela nalazi plinska stanica, odnosno skladište sa 20 tona plina. Vatrogascima je tada glavni cilj bio da zaštite tankove sa plinom, koji, inače, služi za grijanje hotela.

– U putu smo saznali da se radi o požaru većeg intenziteta, te je bilo potrebe za čitavom jedinicom na terenu, a koja broji oko 20 ljudi sa svim pratećim službama. Dolaskom na mjesto žarišta, nakon saznanja o plinskoj stanici, prvu fazu smo odmah posvetili zaštiti plinske stanice. Gasili dio krova pored skladišta i hladili plinske boce da ne bi došlo do eksplozije – pojasnio je Melić.

Kako kaže, nakon što su obezbijedili plinske boce nastavili su sa unutrašnjim gašenjem požara, dok su ekipe DVD Turbe i DVD Bruneji – Vlašić pokušavali da zaustave vanjsku buktinju.

– Požar je lokalizovan nekoliko minuta prije ponoći. Povrijeđenih nije bilo, a požar je zahvatio krovnu konstrukciju i bio je u razbuktaloj fazi – dodaje Melić.