Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obolio mladić

U Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa!

koronavorus

“Danas u 11:30 smo dobili rezultate za hrvartskog državljanina koji je boravio u Milanu između 19. i 21. februara”, rekao je Beroš

Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, javlja Index.hr.

Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je hrvatski  premijer Andrej Plenković nakon sjednice stožera za koronavirus.

Kazao je kako je u dobrom stanju.

“Danas u 11:30 smo dobili rezultate za hrvartskog državljanina koji je boravio u Milanu između 19. i 21. februara”, rekao je Beroš.

VEZANI TEKST Dvoje državljana Srbije zaraženo koronavirusom!

Dodao je da će se sada zdravstvene službe usredotočiti na kontakte koje je on imao.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da će se zdravstvene službe sada usmjeriti na kontakte koje je zaraženi muškarac ostvario.

“Ulazimo u fazu koja je u nešto višoj pripravnosti nego što je bila sada. To je bolest koja je slična gripu. Ne očekuju se veće komplikacije. Zdravstveni sistem je spreman i radimio sve na sigurnoti naše nacije”, rekao je Beroš.

On je rekao da se u Hrvatskoj preduzimaju sve mjere koje su potrebne i poručio je građanima da ne treba dizati paniku, prenijeli su hrvatski mediji.

“To je bolest koja u najvećem broju slučajeva ne ostavlja teže posljedice. Više od 80 odsto bolesnika ima blaži oblik bolesti. Neki ni ne znaju da su to prebolili. Ona je poput običnog gripa i nema razloga za strah. Veoma je vjerovatno da će virus ovih dana doći u Hrvatsku. Možda je već i danas tu. Mi smo spremni, ali moraćemo biti malo oprezniji. Koordiniramo sve aktivnosti”, naglasio je Beroš.

On je potvrdio da je tokom noći u KBC Rijeka stiglo još devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području odmah smješteni u izolaciju.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je spremna da zatvori granicu, ukoliko to struka zatraži, ali da to zasad nije potrebno.

Podsjetimo, danas je potvrđeno da je i kod dvoje državljanina Srbije potvrđen koronavirus. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da je dvoje državljana Srbije koji se nalaze na kruzeru “Diamond Princess” pozitivno na virus korona.

“Za korona virus ne postoji lijek, oni koji su izliječeni, izliječeni su samo zbog jednoga”