Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

U Izolacijskom bloku SKB-a Mostar hospitalizirana tri pacijenta

skb mostar (1)

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi za poduzimanje mjera zaštite stanovništva od novog vala koronavirusa iznova su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite

Nakon što je protekle sedmice u Izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom infekcijom koronavirusa koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tijekom nedjelje, 14. juna, hospitalizirana su još dva pacijenta koja žive u Mostaru.

Prvi pacijent je 31-godišnji muškarac kod kojeg je koronavirus potvrđen tokom vikenda, a drugi pacijent je ženska 24-godišnja osoba iz njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje covid-19 infekcije, priopćeno je na službenoj stranici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

“Budući da je kod obje osobe došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada”, ističu iz kantonalne Vlade.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi za poduzimanje mjera zaštite stanovništva od novog vala koronavirusa iznova su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite, odnosno držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, stoji u priopćenju.