BiH

Zavod za javno zdravstvo

U Kantonu Sarajevo potvrđeno 49 novih slučajeva COVID-19

03/07/2020

U izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano je 26 osoba, većina ih je vitalno stabilna, dok je jedna na respiratoru

Prema izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo od petka, u KS (Bosna i Hercegovina) je u protekla 24 sata potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Jutros su stigli rezultati za 365 testiranih osoba, među kojima je navedenih 49 bilo pozitivno na koronavirus. U isto vrijeme, osam osoba je izliječeno“, istakli su iz Vlade KS.

Dodaje se da je u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano 26 osoba, većina ih je vitalno stabilna, dok je jedna na respiratoru.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano su 13.443 osobe. Do danas je potvrđeno 536 oboljelih od COVID-19, od čega je 145 izliječenih, sedam pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještene iz BiH, dok je 380 trenutno aktivnih slučajeva.

U periodu od 19. juna do 3. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 684 samoizolacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.