BiH

Prognoza vremena

U Mostaru jutros u 8 sati izmjereno 15 stepeni, evo šta nas čeka do kraja sedmice

23/04/2020

U BiH danas će biti pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 17 i 22 stepena

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica -3, Sokolac 1, Bugojno 3, Bihać, Drvar, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 4, Sarajevo i Zvornik 5, Tuzla i Zenica 6, Gradačac i Livno 7, Stolac 8, Grude 9, Široki Brijeg i Trebinje 10, Neum 12 i Mostar 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U BiH danas će biti pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 17 i 22 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza do kraja sedmice

U petak se očekuje pretežno sunčano. Vjetar slab, prije podne istočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U subotu će biti uglavnom umjerena naoblaka. U večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U nedjelju sunčanije u Hercegovini. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.