U Mostaru već drugi dan glasuju za novi saziv hrvatskog Sabora

mostar izborna jedinica

U Mostaru je jutros u 7 sati otvoreno 20 biračkih mjesta već drugi dan za redom, kako bi za novi saziv hrvatskog Sabora mogli glasovati hrvatski državljani koji žive u Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj, održavaju se danas 11. rujna, a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa ostvaruju jučer i danas na 34 biračka mjesta od kojih je najveći broj u Mostaru.

Konzulica Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrić za Anadolu Agency (AA) kaže da je jučer u gradu na Neretvi glasovalo oko 4.500 birača, te su su izbori prvoga dana prošli bez ikakvih problema. S obzirom da su sva biračka mjesta za Hercegovce u Mostaru očekuje se, kako je naglasila konzulica Modrić, da će danas broj glasača u ovom gradu biti veći, te da će svi građani ostvariti svoje pravo glasa u izborima za novi hrvatski Sabor.

Svi koji nisu jučer ostavrili svoja prava glasovanja, kako je naglasila Modrić, u Mostaru to mogu uraditi danas do 19 sati u prostorijama Osnovne škole Petra Bakule, gdje je otvoreno 20 biračkih mjesta.

“Svima koji se u 19 sati zateknu na biračkom mjestu, bit će omogućeno ostvariti svoje biračko pravo”, pojasnila je konzulica Modrić.

Birači na izborno mjesto sa sobom moraju ponijeti jedan od dokumenata s fotografijom iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi identitet osobe. Za izbore je aktivno registriranih 34.800 osoba u Bosni i Hercegovini.