Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fhmz

U nedjelju nas očekuju pljuskovi i grmljavina

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U jutarnjim satima kiša je zabilježena u centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša je zabilježena u centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Poslijepodne i tokom noći pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i na istoku Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 16; Sarajevo 18; Tuzla 20; Bugojno 21; Bihać, Gradačac 22; Grude, Livno, Sanski Most 23; Široki Brijeg, Zenica 24; Mostar i Neum 25 stepeni.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, uglavnom poslije podne. Jutarnja temperatura oko 13, dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika sutra će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom jutra.

Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Danju toplije i malo ugodnije, u Hercegovini s povremenim sunčanim intervalima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.