Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Orašje otvoren Božićni sajam

Orasje_Bozicni Sajam

U Orašju je danas otvoren trodnevni Božićni sajam čime se nastoji upotpuniti blagdansko ozračje i promovirati domaći proizvodi.

Na nekoliko štandova postavljenih preko puta zgrade Općine Orašje, izloženi su domaći proizvodi od meda i kupina, jabuke, božićni kolači i rukotvorine, koje će građani moći kupovati u iduća tri dana i na taj način dati potporu malim posavskim proizvođačima.

Općina je ustupila štandove nevladinim organizacijama i udrugama koje su iskazale interes za nastup na Božićnom sajmu, a to su Udruga pčelara „Trut“ Orašje, „Ferra Tolis“, Zajednica žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača „Orašje i Udruga „Voćar“ Orašje

Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić kazao je kako daje potporu svim dobrim inicijativima iz ranijeg vremena, pa i ove, koju tek u narednim godinama treba razvijati.

– Zbog kratkoće vremena koja mi je bila na raspolaganju nismo uspjeli napraviti dodatnu kvalitetu sajma, što će biti zadaća u nadolazećim godinama. Božićni sajam ćemo organizirati i ozbiljnije i kvalitetnije, pa ako treba i dodatni financijski stimulans, da to preraste u ozbiljnu manifestaciju kakvu Orašje i njegovi građani i zaslužuju – ustvrdio je načelnik Vincetić.