Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština KS

U petak hitna sjednica o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

ubistvo policajaca

Očekuje se dostavljanje prijedloga potrebnih mjera iz nadležnosti Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo u svrhu unapređenja rada policije i bolje zaštite građana Kantona

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) donio je danas odluku da se hitna sjednica Skupštine Kantona na temu sigurnosne situacije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine (BiH) održi u petak 2. novembra 2018. godine s početkom u 9 sati.

Vlada Kantona Sarajevo i policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović će dostaviti Kolegiju i zastupnicima infomaciju o posljednim dešavanjima u kojima su ubijeni pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo kao i prijedlog potrebnih mjera iz nadležnosti Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo u svrhu unapređenja rada policije i bolje zaštite građana Kantona.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, 26. oktobra, oko četiri sata ujutro, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško povrijeđen. Vujinović je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu u petak poslijepodnevnim satima.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici, u naselju Alipašino Polje.

Komemoracija i ukop ubijenih policajaca održani su u ponedjeljak u Sarajevu. U ponedjeljak je održan i skup podrške policiji Kantona Sarajevo kojem su prisustvovali brojni sugrađani.