Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

U protekla 24 sata bez ijednog slučaja pozitivnih na koronavirus u Sarajevu

sarajevo (1)

Broj potpuno oporavljenih u protekla 24 sata je nula i broj smrtnih slučajeva je nula. Kulminativni podaci od 30. januara do 8. aprila, u Kantonu Sarajevo je testirana ukupno 871 osoba, ukupno pozitivnih je 57, od čega četiri retestirana i potpuno izliječenih dva

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo testirano je 87 osoba, a nije bilo pozitivnih osoba na koronavirus, kazala je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Aida Pilav, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ukupno je hospitalizirano 13 osoba. Imamo jednu težu kliničku sliku i jednog sugrađanina koji je na respiratoru, a u opravku su dva”, kazala je Pilav.

Prema njenim riječima, u odnosu na protekli dan, kada je taj broj iznosio devet, jučer su napravljene još četiri hospitalizacije sa srednje teškim kliničkim slikama.

“Broj potpuno oporavljenih u protekla 24 sata je nula i broj smrtnih slučajeva je nula. Kulminativni podaci od 30. januara do 8. aprila, u Kantonu Sarajevo je testirana ukupno 871 osoba, ukupno pozitivnih je 57, od čega četiri retestirana i potpuno izliječenih dva”, pojasnila je Pilav.

Istakla je da su u Kantonu Sarajevo registrovana ukupno četiri smrtna slučaja.

Osvrnula se i na nekoliko pitanja novinara navodeći da razumije interesovanje u vezi s jednim smrtnim slučajem jednog sugrađanina ali obzirom da se u tom slučaju provodi krivični postupak, to se mora prepustiti nadležnim organima da utvrde odgovornost svih aktera.

“Smatramo da je odgovor medijima preko javnog obraćanja u ovom slučaju, nešto neetično jer će svakako tužilaštvo utvrđivati odgovornost svih aktera”, dodala je Pilav.