BiH

U Sarajevu održan bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”

17/07/2015

Prvog dana Ramazanskog bajrama u Sarajevu i ove godine je obilježen tradicionalnim koncertom “Bajram dođe, mirišu avlije” koji ima i humanitarni karakter, a koji je održan u dvorani “Mirza Delibašić“ u Kulturno-sportskom centru Skenderija, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator koncerta je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u saradnji sa KSC-om Skenderija.

U Sarajevu održan bajramski koncert "Bajram dođe, mirišu avli

Inače, ova tradicionalna kulturna manifestacija afirmira pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi ovaj za muslimane veliki praznik, kao što su upućivanje na međusobnu solidarnost i ljubav, očuvanje rodbinske bliskosti, poštovanje prema starijima, darivanje i podsticanje na razvijanje moralnih vrijednosti.

Program, kojem je prisustvovalo na hiljade Sarajlija, uveličao je veliki broj solista, horova, orkestara i grupa, kao i gostiju.

Među učesnicima koji su gledaocima priredili nezaboravne trenutke našli su se Sami Ozer, Eldin Huseinbegović, Burhan Šaban, Hafiz Sulejman Bugari, Denial Ahmetović, Kenan Mačković, Latif Miočević, Ena Brdar, Selma Droce, Mensura Bajraktarević, Lejla Čaušević, Selma Popaja, Šejla Džakmić, Resul Alić, Mustafa Isaković, Šerif Delić i Miralem Babajić.

Učešće su uzeli i horovi MIZ-e Sarajevo, “Šapat srca“, “2Hilal“, “Derman“ kao i Armin Hodžić bend i orkestar “Amadeus“ dok je dirigent bio Emir Nuhanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.