Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje Pomozi.ba

U Sarajevu otvoreno prvo javno kupatilo za ljude u potrebi

FOTO: Pomozi.ba

Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša. Za sve korisnike na raspolaganju će biti i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko je njihova dotrajala i potrebna im je nova. Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje, te peškiri

Udruženje Pomozi.ba otvorilo je javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe, prije svega korisnike “Restorana dobre volje”, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9 u Sarajevu.

U početnoj, testnoj fazi kupatilo će raditi tri dana sedmično, ponedjeljak, srijeda i petak u periodu od 11 do 16 sati. Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša. Za sve korisnike na raspolaganju će biti i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko je njihova dotrajala i potrebna im je nova. Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje, te peškiri.

FOTO: Pomozi.ba

Objekat je uređen po najnovijim standardima i raspolaže sa četiri ženske i tri muške tuš kabine, dva toaleta, četiri mašine za pranje i sušenje veša, ogledalima, fenovima za kosu.

Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed. Korisnici će dobiti termine i u datom vremenskom roku moći će iskoristiti ovu uslugu koja će im olakšati život.

Iz Udruženja ističu da većina korisnika Restorana dobre volje u Sarajevu živi u izuzetno lošim uslovima, te često nemaju za osnovne životne potrepštine.

FOTO: Pomozi.ba

– Na ovaj način će moći koristiti mašine za pranje i sušenje veša potpuno besplatno, jer većina njih ne posjeduje te uređaje, a uštediće i na računima za električnu energiju i vodu – istakli su.

FOTO: Pomozi.ba

Pri realizaciji ovog projekta Udruženju Pomozi.ba pomogli su prijatelji iz Općine Stari Grad koja je ustupila prostor, potom kompanije DM drogerie markt BiH, Glovo, Telemach i Planet, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.