BiH

Krizni štab

U Tesliću ukinuta odluka o vanrednoj situaciji, šteta blizu milion KM

15/05/2019

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je da pričinjena šteta, prema gruboj procjeni, samo na infrastrukturi i nekategorisanim putevima iznosi 950.000 KM

Krizni štab u Tesliću stavio je danas van snage odluku o vanrednoj situaciju u ovoj opštini, koja je zbog izlivanja svih rijeka usljed intezivnih padavina, donesena u ponedjeljak, 13. maja.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je za Srnu da je tokom nevremena poplavljeno stotinjak domaćinstava, a da pričinjena šteta, prema gruboj procjeni, samo na infrastrukturi i nekategorisanim putevima iznosi 950.000 KM.

– I danas su na terenu sve četiri komisije za procjenu štete pričinjene poplavama na području opštine Teslić, i to za oblasti štete na stambenim objektima, štete na privrednim objektima, štete iz oblasti infrastrukture i oblasti poljoprivrede – rekao je Miličević.

On kaže da u toku dana treba da stigne analiza vode koja je od sinoć u vodovodnom sistemu i koja se trenutno koristi za tehničku upotrebu.

Miličević je dodao i da učenici od sutra idu u školu.

Iz Kriznog štaba u Tesliću danas je saopšteno da je zbog oštećenja mosta u Studencima usljed poplava na snazi privremeni prekid saobraćaja preko njega, a do sanacije mosta, alternativni putni pravac je Gomjenica-Radešići-Studenci.

Saobraćaj je u privremenom prekidu i u mjestu Klam na lokalnom putu Blatnica-Očauš zbog potkopavanja puta usljed nabujale Velike Usore. Sanacija puta je u toku, a alternativni putni pravac je Gornji Buletić-Berača-Očauš.

Do kraja dana očekuje se saniranje prekinute putne komunikacije u Gomjenici u mjestu Podovi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.