Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tursku putuje 150 učenika iz BiH sa nastavnicima

bih-tuska-skola-posjeta

U okviru projekta “Moj izbor je turski” Općina Istanbul Buyuksehir i Direkcija Ministarstva obrazovanja u Istanbulu ugostit će 150 učenika iz BiH koji će u pratnji nastavnika, kroz različite programe i obilaske, imati priliku za upoznavanje turske kulture, historije i umjetnosti ali i poboljšanje nivoa znanja iz turskog i kušanje turskih specijaliteta.

Radi se o učenicima koji su odmorom u Turskoj nagrađeni za uspjeh što su ga postigli na takmičenjima iz turskog jezika organiziranim u školama koje pohađaju, ali i oni koji su to putovanje osvojili u nagradnoj igri u okviru Dječijeg festivala u Zenici.

– Grupa od 150 učenika autobusima putuje u Istanbul 28. augusta – navodi organizator.

U okviru projekta “Moj izbor je turski” u državnim školama Bosne i Hercegovine turski jezik uči 8.600 učenika kojima Institut Yunus Emre besplatno omogućava udžbenike i materijale za nastavu, a poklanja im i školski pribor.

Institut Yunus Emre od 2011. godine, u okviru projekta “Moj izbor je turski”, radi na aktivnostima vezanim za učenje turskog kao drugog stranog jezika u državnim školama u BiH.