Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Velikoj Kladuši klanjana dženaza malom Denisu (FOTO)

denis – dzenaza5
FOTO: Vecernji list

Na mjesnom groblju u Elezovićima blizu Velike Kladuše danas je pokopan trogodišnji Denis Pašić za čiju se smrt sumnjiči njegova majka Chiara Pašić.

Posljednji ispraćaj dječaka bio je u dvorištu porodične kuće dječakovog oca Rešida koji je cijelo vrijeme bio pod budnim okom zatvorskih policajaca.

Dženaza je klanjana u prisustvu velikog broja rodbine i sugrađana. Tijelo dječaka jučer je iz Pule dovezeno u BiH, nakon što je njegov otac Rešid Pašić potpisao je početkom sedmice saglasnost za pokop njegovog sina u Velikoj Kladuši.

Rešidova sestra kazala je da je dječakov otac osuđen je na tri godine jer je pretukao Chiaru i svog komšiju kada ih je zatekao u krevetu nakon što se vratio s posla.

Podsjetimo, za ubistvo malog Denisa Pašića u Puli sumnjiči se njegova majka Chiara. Dječaka je, zajedno s maloljetnicom, ubila u stanu u u ulici Akvilejski prilaz u kojoj je Denis živio s majkom.

Nakon ubistva su dječakovo tijelo zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi zavarala policiju, majka je prijavila nestanak dječaka, ali ih je drugo jutro ipak odvela do mjesta gdje je pronađeno njegovo tijelo.