Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Učesnici Moto-maratona stigli u Potočare (FOTO)

10/07/2018

Oko 600 učesnika 7. Internacionalnog moto-maratona Srebrenica 2018. pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi” stiglo je danas u Potočare kako bi prisustvovali komemoraciji u povodu obilježavanja 11. jula, 23. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Po sedmi put motoristi iz gotovo cijele Evrope učestvovali su u Moto-maratonu za Srebrenicu u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Na ovaj način, kako su kazali organizatori, šalju poruku mira i odaju počast stradalima u Srebrenici. Motoristi su jutros sa Ilidže krenuli ka Memorijalnom centru Potočari, a njihova prva stanica bilo je Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Učesnici Moto maratona Srebrenica, njih oko 600, nakon defilea kroz Sarajevo, u popodnevnim satima uputili su se ka Memorijalnom centru Potočari.

Na putu prema Srebrenici motoristi su zastali u Kladnju, Vlasenici i Konjević-Polju. Nakon što budu postavili moto-kamp učesnicima Moto-maratona preživjeli iz 1995. godine će govoriti o strahotama kojima su svjedočili.

Sutra, 11. jula, prisustvovat će dženazi i obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.