BiH

finansiranje

Ugovor za pripremu i isporuku obroka u Izbjegličkom centru Salakovac

09/09/2019

Ugovor su danas potpisali vršiteljica dužnosti šefa misije u IOM u BiH Irma Sadiković i generalni sekretar Crvenog križa/krsta FBiH Namik Hodžić

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Crveni križ/krst FBiH su potpisali Ugovor za podršku u obezbjeđivanju obroka za izbjeglice i tražioce azila koji borave u Izbjegličkom centru Salakovac.

Ovim ugovorom biće finansirano osoblje Crvenog križa/krsta Grada Mostara, kao i nabavka, priprema i isporuka hrane.

U sklopu Ugovora, više od 42.500 KM će biti iskorišteni za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za 115 izbjeglica i tražioca azila koji se trenutno nalaze u Izbjegličkom centru Salakovac.

Svi obroci će biti pripremljeni i isporučeni u skladu sa međunarodnim standardima koji garantuju hranljivu vrijednost, raznovrsnost i dnevni unos kalorija.

Ugovor su danas potpisali vršiteljica dužnosti šefa misije u IOM u BiH Irma Sadiković i generalni sekretar Crvenog križa/krsta FBiH Namik Hodžić.

Projekt “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), saopćeno je iz Odjela za informisanje IOM-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.