BiH

Crna Gora

Uhapšen Nebojša Medojević: Iz Skupštine direktno u zatvor

30/11/2018

Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi

Nakon završetka skupštinskog zasjedanja, crnogorska policija je uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sproveli ga u zatvor u Spužu, prenosi B92.

Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi.

Medojević i njegov kolega Milan Knežević mjesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg.

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u video obraćanju na svom Facebook profilu, kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini.

– Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću – naveo je Radunović, dodajući da je Medojević “presretnut maricom” na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen.

Visoki zvaničnik DF Milan Knežević, poručio je na vanrednoj konferenciji da se neće predati policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg.

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsjednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem.

– Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dvije “marice” koje je trebalo da postupe po nalogu predsjednika Višeg suda Borisa Savića. I ranije sam saopćio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštni do daljeg, da demonstriramo principijelnost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja – istakao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

– Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna “marica” koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor”, rekao je Mandić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.