Uhapšen zbog lažne prijave o postavljenoj bombi

bijeljina

Policija u Bijeljini uhapsila je tridesetpetogodišnjeg N.I. iz tog grada zbog lažne prijave da je u ugostiteljskom objektu postavljena eksplozivna naprava.

N.I. je, 17.aprila ove godine, oko 00.36 sati, putem telefona prijavio u Policijsku stanicu Bijeljina, da je u ugostiteljskom objektu postavljena eksplozivna naprava.

Kod navedene osobe pronađen je telefonski aparat preko kojeg je izvršena prijava, a tokom kriminalističke obrade je priznao izvršenje krivičnog djela, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Protiv N.I. će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”lažno prijavljivanje krivičnog djela”.

Također, počinilac će snositi materijalne i nematerijalne troškove nastale od strane angažovanih osoba koje su postupale po dojavi.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina još jednom apeluju na sve građane da lažnim prijavama ne zloupotrebljavaju broj 122, kao i policijske snage, ali i sve ostale subjekte koji postupaju po dojavama.