Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene četiri osobe zbog “sređivanja” polaganja vozačkog ispita

25.08.2014., Zagreb,Ilustracija, autoskolaPhoto: Zeljko Hladika/24sata
Ilustracija

Na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe danas su uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlasti.

– Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva USK-a, duži vremenski period provodi istražne radnje koje se odnose na sumnju u izvršenje krivičnog djela – zloupotreba položaja ili ovlasti – saopćeno je iz Uprave policije.

Tokom istrage otkriveno je da zaposlenik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a N.Ć., koji trenutno obavlja dužnost koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita, zajedno sa R.Ć. iz Cazina, E.Ć. iz Velike Kladuše i S.N. iz Bosanske Krupe, inače članovima ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita, posreduje u nezakonitom polaganju vozačkih ispita na području ovog kantona.

Navedene osobe iskoristile su svoj položaj, te na nezakonit način omogućile polaganje vozačkog ispita određenim kandidatima, pritom pribavljajući protupravnu imovinsku korist, za sada u neutvrđenom iznosu.

Tokom dana izvršen je pretres službenih prostorija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, kao i stambeni objekti koje koriste uhapšene osobe s ciljem pribavljanja materijalnih dokaza u ovom predmetu, javlja RTV Cazin.