Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšena inspektorica SIPA-e zbog lažnog prijavljivanja

sipa

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine slobode je lišena inspektorica Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), što je kako se navodi iz Tužiteljstva BiH dokaz njihove odlučne borbe kao i SIPA protiv nezakonitosti u agencijama za provođenje zakona, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA, lišili su slobode Dženanu Omerhodžić (1978.), uposlenu u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA, u činu višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine.

Navedena je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičena je za kazneno djelo lažnog prijavljivanja.

U okviru istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena lažno prijavila tužitelja Tužiteljstva BiH i svog kolegu inspektora u SIPA za uzimanje mita. Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena, poslala lažnu anonimnu prijavu, kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade.

Ova akcija Tužiteljstva BiH i SIPA, pokazuje odlučnost institucija da se suprotstave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama.
Osumnjičena će tijekom dana biti predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičenu te nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.