Rekonstrukcija i nadogradnja

UIO BiH daje 1,5 miliona KM za video nadzor na graničnim prelazima

carnina granica fena

CAPITAL je nedavno pisao da je veliki broj kamera, koje su prije tri godine na graničnim prelazima u BiH postavili banjalučki „Prointer ITSS“ i „Agencija Kamir“ iz Širokog Brijega, danas u kvaru.

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH potrošiće novih 1,5 miliona KM za rekonstrukciju i nadogradnju video nadzora na graničnim prelazima i objektima koje ova institucija koristi.

Ponuđena cijena obuhvata troškove nabavke, isporuke i instaliranja opreme, a rok isporuke je 120 dana dana potpisivanja ugovora.

„Predmet nabavke je rekonstrukcija i nadogradnja video nadzora na graničnim prelazima i objektima koje koristi UIO, nadogradnja softvera, te nabavka rezervnih dijelova i rezervne opreme. Ukupna procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 1.282.051 KM bez PDV-a“, navedeno je u renderskoj dokumentaciji.

Zainteresovane firme ponude mogu dostaviti najkasnije do 23. novembra 2022. godine.

U UIO za CAPITAL su rekli da je riječ o nabavci video nadzora za granične prelaze na kojima video nadzor još ne postoji.

„To je nabavka kojom će se riješiti lokacije na kojima još nismo imali instaliran video nadzor“, kazali su u UIO.

Podsjećamo, CAPITAL je nedavno pisao da je veliki broj kamera, koje su prije tri godine na graničnim prelazima u BiH postavili banjalučki „Prointer ITSS“ i „Agencija Kamir“ iz Širokog Brijega, danas u kvaru.

Zbog toga je UIO iz budžeta tražila 4,5 miliona KM za njihovo održavanje u ovoj i iduće dvije godine.