Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Uklanja se kiosk koji je koštao 250.000 KM

kiosk stari grad (1)

Ovom privremenom objektu u ulici Ćurčiluk mali bb, koji nije stavljen u rad već tri godine, 25.01.2021. godine isteklo je odobrenje o privremenom postavljanju

Općina Stari Grad Sarajevo će 5. novembra u ulici Ćurčiluk mali b.b. ukloniti bespravno postavljen montažno-demontažni objekt privremenog karaktera u vlasništvu Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a čija je izgradnja koštala 250.000 KM.

Objektu, koji nije stavljen u rad već tri godine, 25. januara ove godine isteklo je odobrenje o privremenom postavljanju izdato od nadležne općinske službe.

Smatrajući nedopustivim da objekat zauzima jednu od centralnih lokacija u najužoj gradskoj jezgri bez ikakve funkcije i potrebnih odobrenja nadležnog organa, izazivajući tako brojna pitanja građana i turista, Općina Stari Grad poduzela je potrebne procedure za rješavanje tog problema.

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine uputila je 2. novembra ove godine Turističkoj zajednici KS konačnu obavijest u kojoj ih informiše da će 5. novembra biti izvršeno uklanjanje privremeno postavljenog objekta iz ulice Ćurčiluk mali.

Objekat će se ukloniti i deponovati na adekvatnu lokaciju, a Općina Stari Grad Sarajevo ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu koja tom prilikom može nastati. Trošak nastao postupkom uklanjanja i deponovanja objekta, Općina će potraživati sudskim putem od vlasnika objekta.