Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uklonjeni nelegalno postavljeni plakati u Starom Gradu

stari-grad-nelegalni-plakati3

Uklonjeni su nelegalno postavljeni predizborni plakati, baneri i drugi propagandni materijali istaknuti u Starom Gradu u Sarajevu. Uposlenici Službe za komunalne poslove i inspektori Sektora za inspekcijske poslove, uz podršku KJKP“Park“ i pripadnici MUP-a KS, pristupili su uklanjanju propagandnog predizbornog materijala koji je postavljen suprotno odredbama Zakona o komunalnoj čistoći KS.

Općina Stari Grad Sarajevo danas je uputila saopćenje za javnost u kojem je navedeno da je u ulicama Ferhadija, Sarači, Baščaršijski trg, Zelenih beretki, Štrosmajerova, Trg oslobođenja-Alija Izetbegović prethodne noći, primijećeno intenzivno plakatiranje na nedozvoljenim mjestima.

stari-grad-nelegalni-plakati2

Uposlenici općinske Službe za komunalne poslove i inspektori Sektora za inspekcijske poslove izašli na teren i u skladu sa svojim ovlaštenjima, pokušali ukloniti nelegalno postavljene plakate i banere. Propagandni materijal (baneri) nije uklonjen jer mu se nije moglo pristupiti s obzirom da se nalazi na velikoj visini, kao i na električnim vodovima.

stari-grad-nelegalni-plakati1

Nadležne općinske službe danas su zatražile podršku pripadnika MUP-a KS, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, komunalnih preduzeća “Rad” i “Park”, kako bi poduzeli aktivnosti na uklanjanju nelegalno postavljenih plakata i drugog propagandnog materijala. Na poziv su odgovorili iz MUP-a KS i KJKP“Park“.