Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šef dns-a "briljira"

Umjesto punca svoga brata, za ministra predložio brata svoga kuma

nenad-nesic

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Nenada Nešića napisan je još januara 2019. godine, a odnosi se na prisiljavanje putarskih firmi da od Nešićeve firme “Legend” kupuju so i druge materijale po enormnim cijenama

Nenad Nešić, v.d. predsjednik DNS-a, potvrdio je medijima da je umjesto Mlađena Božovića na poziciju Ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH predložio Miloša Lučića.

Božović nije imenovan na poziciju ministra, jer se SDA protivila tome.

Očito je da je “pao” dogovor između SDA i SNSD da se popuni Savjet ministara BiH tako što će se naći kompromisno rješenje – da se Božović povuče, a DNS predloži novog kandidata.

Nešić je ekspresno odreagovao pa je umjesto Božovića, koji je punac njegovog brata Predraga, predložio Miloša Lučića, koji je brat njegovog kuma Mladena Lučića.

Mladen Lučić je odbornik DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža, a zajedno sa Nešićem i Aleksandrom Glavašem, poslanikom DNS-a u parlamentu RS, suvlasnik je firme “Legend” preko koje već godinama iznuđuju ogroman novac od putarskih firmi, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Nenada Nešića napisan je još januara 2019. godine, a odnosi se na prisiljavanje putarskih firmi da od Nešićeve firme “Legend” kupuju so i druge materijale po enormnim cijenama.

Međutim, Milisav Savković, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i dalje ga drži u ladici.

Javno sam, u februaru ove godine, uputio pitanja Savkoviću zbog čega krivičnu prijavu protiv Nešića skriva u ladici, ali nikakvog odgovora nije bilo.

Vasković je potom podsjetio “na neka od Nešićevih zlodjela” o kojima je pisao proteklih godina, koja možete pročitati na njegovom blogu u nastavku priče.