Unaprijeđeno 20 policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK

mup_zdk_unapredjenja

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić i policijski komesar ZDK Semir Šut uručili rješenja o unapređenju policijskim službenicima, koji su u sprovedenom internom postupku unaprijeđeni u čin mlađeg inspektora.

Radi se o dvadeset policijskih službenika koji su postigli uspjeh u radu, a Arsenić i Šut su čestitajući im izrazili želje za njihovo daljnje profesionalno napredovanje.

Navedenim unapređenjima, kako je istakao komesar Šut, Uprava policija je dobila kvalitetna kadrovska rješenja koja će zasigurno rezultirati postizanjem što boljih rezultata u radu i profesionalnijom borbom protiv svih vidova kriminaliteta. Također je naglasio da će zajedno sa svojim saradnicima i rukovodnim službenicima dati nesebičnu podršku svim policajcima u provođenju aktivnosti iz njihove nadležnosti, te da se nijedan policijski službenik ne smije libiti da primjeni zakonska ovlaštenja u svim situacijama kada štiti svoj život, kao i živote i imovinu naših građana.

Na kraju svog obraćanja komesar Šut je posebno naglasio da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti.