Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministrica odbrane Marina Pendeš bila domaćin božićnog koncerta i prijema

pendes_prijem4

U povodu nastupajućeg blagdana Božića, večeras je u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu upriličen svečani božićni koncert i prijem, a domaćin je bila ministrica odbrane BiH Marina Pandeš.

Poželjevši dobrodošlicu gostima, ministrica Pendeš je kazala da je Božić za kršćane najradosniji blagdan, te izrazila uvjerenje da jačajući vjeru i usavršavajući ljubav može se postići da srca ljudi budu ispunjena radošću, a to donosi mir u duši.

– Svima nama je potreban mir, da ga širimo u ovoj našoj domovini Bosni i Hercegovini, mislim da mi to zaslužujemo – kazala je Pendeš.

Uime MO BiH i OS BiH večerašnji koncert poklonila je Predsjedništvu BiH, te prisutnom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, i svima iz MO i OS BiH koji su doprinijeli tome da ove godine bude usvojen jako važan dokument „Pregled odbrane“ .

pendes_prijem

– U nadi da će večerašnje note ispuniti radost srca svih nas, katolicima i pravoslavcima čestitam Božić, a svima nama želim puno bolju i uspješniju novu 2017. godinu – rekla je ministrica Pendeš.

pendes_prijem2

Također je i vojni biskup u BiH monsinjor Tomo Vukšić zahvalio svima na dolasku, uz molbu Uzvišenom Bogu da svakom uzvrati blagoslovom zbog tog čina prijateljstva, da prava radost bude pratilja svima, te da vršenje dobra i promicanje sloge među ljudima budu sadržaji ljudskih nakana i djela u privatnom i poslovnom životu.

– Vršenje dobra je najveća privilegija i najuzivšeniji posao za svakoga čovjeka, za svako zvanje i svaku službu, a kvaliteta obnašanja bilo koje službe i zvanja u ljudskom životu mjeri se samo količinom učinjenog dobra – kazao je mons. Vukšić.

pendes_prijem3

Dodao je da prije svakog pojedinog učinjenog dobra mora stajati aktivan stav osobne odgovornosti iz koje onda treba proizaći svako plemenito djelo.

pendes_prijem1

Ovo je deseti svečani koncert i prijem koji se povodom blagdana Božića organizira za predstavnike političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života, te za predstavnike međunarodnih organizacija i diplomatskog kora u BiH.