Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Upaljen meteoalarm, u Prači jutros minus 30 stepeni

09/01/2017

Ekstremno niske temperature zraka zabilježene su danas u Bosni i Hercegovini, a prema podacima Federalne uprave civilne zaštite najhladnije je bilo u Prači gdje je jutros izmjereno čak -30 stepeni Celzijusa, zbog čega je i upaljen narandžasti meteoalarm u cijeloj Federaciji.

U Unsko-sanskom kantonu minimalna temperatura izmjerena je -13, u Tuzlanskom kantonu -15, minimalna temperatura izmjerena u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) iznosila je -4, u Kantonu Sarajevo -15, a u Kantonu 10 -16 stepeni.

VEZANI TEKST Evo kada stiže zatopljenje

Kada je u pitanju Bosnasko-podrinjski kanton, temperatura od -20 stepeni izmjerena je jutros u Općini Ustikolina, a zbog niskih temperatura u pojedinim domaćinstvima došlo je do nestanka vode za piće, saobraćaj se odvija otežano i za pješake i vozila.

Također, u HNK-u i Kantonu 10 upaljen je žuti meteoalarm zbog jakih udara vjetra, saopćeno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite.

Komentari