BiH

Uplaćeni zaostali poticaji za kravlje mlijeko

15/07/2015

U skladu s najavljenim rješavanjem dijela neizmirenih obaveza i zaostalih poticaja iz 2014., Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da su u skladu s Programom poticaja za 2015. iz budžeta FBiH danas upućeni nalozi bankama za isplatu zaostalih poticaja za kravlje mlijeko iz jula 2014. u iznosu 2.760.037,50 KM, za 6.416 korisnika i 0,30 feninga po litru.

Napominju da kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede trenutno vrše obradu i dostavljaju zahtjeve za zadnji kvartal 2014. za sve proizvodnje završene u tom kvartalu, a nakon što bude završena obrada počet će isplata navedenih poticaja.

Vlada Federacije BiH, odnosno Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će u narednom periodu i dalje raditi na stabilizaciji stanja i osiguranju redovnosti isplate poticajnih sredstava sa ciljem održavanja i daljeg jačanja domaće poljoprivredne proizvodnje, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.