Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uposlenici OŠ Aleksa Šantić traže da se prestane sa negativnostima na FB

izbori-os-aleksa-santic
FOTO: D. B.

Na održanom sastanku Vijeća uposlenika JU OŠ „Aleksa Šantić“ Sarajevo u povodu učestalih objava postova i komentara u negativnom kontekstu na društvenim mrežama a u kojima se u raznim formama spominje ime JU OŠ „Aleksa Šantić“, uposlenici ove ustanove i direktor škole, u konkretnom slučaju na Facebook stranici pod nazivom „Prosvjetni radnici Sarajevo“ čiji administratori nisu javnosti poznati, oglasila se saopćenjem.

– Zahtijevamo od administratora pomenute stranice da odmah prestane sa objavljivanjem bilo kakvih postova negativnog konteksta u kojima se spominje ime ove ustanove, njenih uposlenika i direktora ustanove. Ovakvim postupcima se blati ne samo ime ove škole, već se ruši ugled i dignitet prosvjetnog radnika, a svi uposlenici ove ustanove časno i pošteno rade svoj posao – jedan je od zaključaka.

Na dalje traži se obustava bilo kakve medijske hajke na bilo koji način i na bilo kojeg uposlenika ustanove, jer se na takav način želi urušiti ugled ove škole, njenih uposlenika i rukovodstva škole.

Ovakvim postupcima se nanosi psihička i duševna bol, u protivnom bit ćemo primorani slučaj prijaviti nadležnim policijskim organima čija je zakonska obaveza utvrđivanje odgovornosti i pronalaska i procesuiranja lica koji ovo rade – navodi se dalje.

Pozvali su sve imenovane da u okviru svojih nadležnosti stanu u zaštitu digniteta ove škole i njenih uposlenika kao i rukovodstva škole, da ne dozvole širenje bilo kakvih neistina o radu ove ustanove i njenog osoblja.

– Upućujemo poziv svim pojedincima koji vrše pritisak na ove načine prema uposlenicima škole, da svoje nezadovoljstvo mogu preko nadležnih organa provjeriti i utvrditi da li su njihova prava ugrožena ili oštećena, sa potpisanim imenom i prezimenom, a ne da se kriju pod nekim lažnim i nepoznatim imenima – kaže se dalje.