Upoznajte “kralja nepotizma” u BiH: Zaposlio svu rodbinu u državne inistitucije

BiH

vujicic

Vlada Republike Srpske razriješila je direktora Zavoda za zapošljavanje Milka Čolakovića i na njegovu poziciju imenovala Miroslava Vujičića bivšeg šefa kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića koji je zbog zapošljavanja skoro cjelokupne svoje i suprugine familije na državne jasle zaradio nadimak “kralj nepotizma”, javlja BNTV.

U odluci Vlade navodi se da se Čolaković razrješava dužnosti zbog isteka mandata (19. oktobra) i na njegovo mjesto na mandat od četiri godine imenuje Vujičić profesor istorije iz Istočnog Sarajeva.

Dnevne novine Press su početkom oktobra pisale da će Vujičić u udobnu fotelju direktora Zavoda za zapošljavanje RS preseliti iz fotelje rukovodioca Odjeljenja za zajedničke poslove i nabavke u Centralnoj banci BiH u koju se smjestio poslije osmogodišnjeg šefovanja kabinetom srpskog člana Predsjedništva BiH.

56253425-cc90-4e63-8f0c-18e50a0a0a6d-rjesenje-rs-2-previewOrg

Press je prije više od dvije godine razotkrio da je Miroslav Vujičić sa nepotizmom i zapošljavanjem najuže rodbine i prijatelja počeo još 2006. godine.

„Kralj nepotizma“ je čim je ustoličen na poziciju šefa Radmanovićevog kabineta kao sekretaricu zaposlio blisku rođaku svoje supruge Nedu Šehovac Lazarević.

Njegova supruga Bojana radi u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i njihova kuma Renata, a Vujičić je dao sve od sebe da u to ministarstvo zaposli i svog šurjaka, odnosno supruginog brata Bojana kome je prije toga pomogao da se zaposli u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH.