Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava na poplavljenim područjima

b4 (1)

Timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjima mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva

Federalna uprava civilne zaštite upozorila je na opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Poslije povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja. Jučer su timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenirali u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da će ih u narednim danima biti još. Zbog toga upozoravamo građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefonskog broja 122”, navodi se u saopćenju Federalne uprave civilne zaštite.

Timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjima mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva.