Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upriličen oproštajni prijem turskog ambasadora Erginaya

BiH

oprostaj-erginay-2

U ambasadi Republike Turske u Sarajevu danas je upriličen oproštajni prijem ambasadora Cihada Erginaya uz prigodan koktel na kojem su prisustvovali uposlenici i saradnici ambasade te predstavnici turskih institucija u Bosni i Hercegovini.

“Sretan sam što se vraćam u svoju zemlju, no istovremeno odlazak odavde izaziva i tugu. U proteklom periodu, dvije godine i četiri mjeseca koliko sam bio ovdje, svjedočio sam važnim događajima za ovu zemlju. Načinjeni su značajni pomaci u smjeru integracije u EU, a nakon dužeg vremena svjedočili smo i pomacima na polju ekonomije BiH. Mnogo smo sretni zbog ovakvih događaja” kazao je Erginay.

Ambasador Erginay je podsjetio na svoje bh. porijeklo te istakao kako je služba u BiH za njega imala poseban značaj.

“Čak i ako budem negdje daleko obavezno ću pratiti dešavanja u BiH. Moje srce će uvijek ostati ovdje”, naglasio je Erginay.

On se posebno zahvalio svim uposlenicima ambasade ističući kako je njegov uspjeh u velikoj mjeri uspjeh njegovih saradnika i uposlenika ambasade.

oprostaj-erginay-1

Azra Čengić, prevodilac i sekretarica ambasadora, ističe kako je bilo iznimno zadovoljstvo raditi s ambasadorom Erginayem.

“Bila mi je čast sarađivati sa ambasadorom Erginayem. Zaista mislim da je učinio veliku stvar za tursku diplomatiju i njeno predstavljanje u BiH. Kao osoblje ambasade možemo mu samo čestitati. Izuzetno nam je žao zbog njegovog odlaska i želimo mu ospjeh u daljnjoj karijeri”, kazala je Čengić za AA.

Cihad Erginay obnašao je dužnost ambasadora u BiH dvije godine i četiri mjeseca. Sa jučerašnjim danom, 31. oktobrom, Erginay je okončao svoju dužnost u BiH. On se vraća u Ankaru gdje će službu nastaviti u Ministarstvu vanjskih poslova Turske.