BiH

Nezavisni odbor PSBiH

Upućena lista kandidata za imenovanja na rukovodeće pozicije policijskih tijela

09/08/2022

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održao 15. sjednicu

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je na 15. sjednici Informaciju koju će dostaviti Privremenoj istražnoj komisiji Predstavničkog doma PSBiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Nezavisni odbor uputio je Vijeću ministara BiH listu uspješnih kandidata radi imenovanja na rukovodeće pozicije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Najbolji kandidati za zamjenika direktora SIPA-e su Zoran Galić sa 83,33 bodova koji trenutno obnaša funkciju direktora Granične policije BiH i Vladimir Potlović sa 61,11 bodova, objavio je Klix, pozivajući se na svoj izvore.

Ocijenjeni kao najbolji kandidati za direktora Granične policije su Robert Perić (90,55 bodova) i Mirko Kuprešaković (67,77 bodova), a za poziciju zamjenika Fahrudin Halač (78,88 bodova) i Amra Aljić (65 bodova).

Kao najbolji kandidati za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela ocijenjeni su Mirsad Đelilović (90 bodova) i Ensad Korman (65,55 bodova), a za zamjenike direktora Goran Amidžić (84,44 bodova), Đuro Knežević (83,88 bodova), Dragan Kulić (82,22 bodova), Ranko Vuković (81,11 bodova) i Ivica Bošnjak (62,22 bodova).

Na javni konkurs za izbor rukovodstva policijskih agencija na nivou BiH stigla je 21 prijava za šest pozicija, a većina kandidata aplicirala je na više pozicija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.