Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banjalučka advokatica

“Već viđena matrica”: MUP RS izrezao dio snimka gdje se vidi napad na Kisin-Zagajac

jovana napad advokatica
Foto: Screenshot/Arhiv

Objavljen je snimak napada za kojeg banjalučka advokatica tvrdi da je isječen od strane MUP-a RS koji ga je i proslijedio medijima.

Banjalučka advokatica Jovana Kisin-Zagajac izjavila je da je ove sedmice u Ulici Veselina Masleše u Banjoj Luci fizički i verbalno napao muškarac, a policija je uručila prekršajni nalog J.M. iz Banje Luke zbog počinjenog prekršaja vrijeđanje.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Banja Luka, nadležnoj policijskoj stanici, istog dana u 15.20 sati, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave u Ulici Veselina Masleše nepoznato lice napalo.

Saopćenje policije

– Policijski službenici su izašli na lice mjesta, kojom prilikom su došli do saznanja da se oštećeno lice u navedenoj ulici mimoišlo sa nepoznatim muškim licem koje se nedolično ponašalo, na način da je upućivalo pogrdne riječi i izraze, te gestikuliralo rukama u pravcu oštećenog lica što je kod oštećenog lica izazvalo osjećaj uznemirenosti. U blizini lica mjesta navedeno lice je pronađeno i uručen mu je prekršajni nalog – navodi se u saopćenju policije.

U međuvremenu je objavljen i snimak napada za kojeg banjalučka advokatica tvrdi da je isječen od strane MUP-a RS koji ga je i proslijedio medijima.

Snimak incidenta koji je prijavila banjalučka advokatica

Posted by Nezavisne novine on Wednesday, November 29, 2023

“Nekoliko žena mi se javilo da su napadnute od strane istog čovjeka. Neke su prijavile nasilničko ponašanje a neke polno uznemiravanje. Jednu ženu je udario šakom u glavu. To što čovjek prosi, i što je ‘gradska pijanica’ ne umanjuje njegovu opasnost. Jednu ženu je napao pola sata nakon mene. Pozvala je policiju ali policija nije odreagovala.

Važno je, podijelite:Nekoliko žena mi se javilo da su napadnute od strane istog čovjeka. Neke su prijavile nasilničko…

Posted by Jovana Kisin Zagajac on Wednesday, November 29, 2023

Dakle, pola sata nakon napada čovjek je ponovo napao i policija i dalje nije preduzela ništa. Zbog kritike na rad policije koju sam uputila, policija je umjesto pružanja zaštite žrtvi, uzimanja izjave oštećenog, izjave svjedoka i uklanjanja opasnosti medijima dala snimak na kojem se apsolutno ne može jasno vidjeti fizički kontakt, zamah šake prema meni, a naravno ni čuti šta je izgovoreno.

Optužiti napadnutu osobu da je izmislila sve i potkrijepiti snimkom iz kojeg se ne vidi sve ono što se desilo nije vrijedno mog komentarisanja. Uostalom, to je već viđena matrica u kojoj su ljudi optuženi da su sami sebi oštetili stvari, da su kradljivci itd.

Stoga, ovim putem Vas molim ako imate bilo kakve informacije da je nekog koga poznajete ovaj čovjek napao, ili da ste Vi sami bili meta napada, javite mi se jer pripremam kolektivnu krivičnu prijavu kako bi konačno neko ovaj problem uzeo u razmatranje i ulice učinio bezbjednim”, napisala je Kisin-Zaganjac na društvenim mrežama.

“Napadi režirani i isplanirani”

O napadima na Jovanu Kisin – Zagajac pisao je i novinar Slobodan Vasković koji je istakao da su “napadi na nju i svakog ko se ponaša i djeluje kao ona, pažljivo su režirani i izvedeni”.

“Izvorište jeste mržnja, kao što misli, ali ne nekontrolisana, već ukalupljena u nakazni sistem koji je stvorio vrlo precizne planove zastrašivanja i ućutkivanja, anesteziranja, bez pitanja za cijenu, drugačijih mišljenja. Precizni planovi sa poodavno pripremljenim ‘izvođačima radova’, koji ne prezaju ni od čega. Takav im je posao. Nije to nikakav beskućnik, taman posla, Kisinovu je napao vojnik Režima, jer ona Režimu smeta, kao što im smeta svako sličan njoj”, napisao je Vasković.

Vasković u svom tekstu tvrdi kako su “je pratili i napadačima dali znak”.

“Nema paranoje, to je jednostavno tako – njihov način ponašanja. Potvrđuje to i “djelovanje” policije na način na koji ga je opisala. Da je takozvana policija suprotno postupila od načina na koji je to Kisinova opisala bio bih šokiran. Nasilja će tek da bude sve više i više. Već sada ga je premnogo, a ni u ranijim godinama vladavine režima nije ga nedostajalo. Uvijek je to bilo zadnje uporište hulja, koje stoje i iza napada na Kisinovu. I hulje neće prestati sa tim, jer ne namjeravaju otići sa vlasti prije nego li proliju nečiju krv”, naveo je Vasković.